Letecká přeprava nebezpečného nákladu - Janečková, Petra; Sato, Alexej, 1952-; Vaněk, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat problematiku letecké přepravy nebezpečného nákladu. V první polovině práce se zabývám spíše teoretickými poznatky. Popisuji vývoj letecké nákladní přepravy a mezinárodních úmluv z oblasti letecké dopravy, porovnávám dohody o přepravě DGR jednotlivých přepravních oborů. Jmenuji také nejdůležitější mezinárodní organizace zabývající se leteckou přepravou DGR. V druhé polovině práce se snažím popsat poznatky z praxe. Popisuji obecné požadavky na přepravu DGR, rozdělení DGR v letecké přepravě do devíti tříd nebezpečnosti. Jmenuji dokumenty potřebné k uskutečnění přepravy DGR a popisuji letecký nákladní tarif TACT. Na závěr práce jsem se pokusila o analýzu společnosti Menzies Aviation s.r.o., která zaujímá stěžejní postavení v letecké nákladní přepravě v České republice.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses