Česko-švýcarské obchodní vztahy s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Havlíčková, Lenka (2010)
Tato bakalářská práce se snaží analyzovat obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Švýcarskem a vystihnout kulturní a obchodní aspekty Švýcarska. První kapitola práce se zabývá obecnou charakteristikou Švýcarska, jazykovou různorodostí, geografií, náboženstvím a historií. V poslední části této kapitoly zkoumám postoj Švýcarska k EU. V druhé kapitole se zaměřuji na ekonomickou situaci Švýcarska. Třetí kapitola je věnována česko-švýcarské obchodní spolupráci. Celá čtvrtá kapitola je věnována kultuře podle Geerta Hofstedeho. Pátá kapitola se zabývá obchodními a kulturními zvláštnostmi Švýcarska. Poslední část je věnována zpracování dotazníku, jímž jsem se snažila ověřit, do jaké míry poznatky z literatury souhlasí i s reálným životem.