Česko-švýcarské obchodní vztahy s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Havlíčková, Lenka; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se snaží analyzovat obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Švýcarskem a vystihnout kulturní a obchodní aspekty Švýcarska. První kapitola práce se zabývá obecnou charakteristikou Švýcarska, jazykovou různorodostí, geografií, náboženstvím a historií. V poslední části této kapitoly zkoumám postoj Švýcarska k EU. V druhé kapitole se zaměřuji na ekonomickou situaci Švýcarska. Třetí kapitola je věnována česko-švýcarské obchodní spolupráci. Celá čtvrtá kapitola je věnována kultuře podle Geerta Hofstedeho. Pátá kapitola se zabývá obchodními a kulturními zvláštnostmi Švýcarska. Poslední část je věnována zpracování dotazníku, jímž jsem se snažila ověřit, do jaké míry poznatky z literatury souhlasí i s reálným životem.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses