Přístup českých firem na východní trhy - Krutiš, Martin (2010)
Bakalářská práce se zabývá vývojem vzájemných ekonomických vztahů mezi Českou republikou a Ruskou federací a analyzuje potenciál východních trhů pro české firmy, s hlavním zaměřením na obrovský ruský trh. První kapitola se zabývá historií vzájemného obchodu obou zemí od konce druhé světové války až po nové millenium. Druhá a třetí kapitola se věnují exportním příležitostem v jednotlivých perspektivních odvětvích na ruském trhu a překážkám a bariérám obchodu, se kterými se české firmy musejí vypořádat. Ve čtvrté kapitole jsou představeny úspěšné projekty českých firem na ruském trhu. V závěrečné části se práce zabývá predikcí dalšího vývoje na ruském trhu a perspektivami českých firem v tomto teritoriu.