Přístup českých firem na východní trhy - Krutiš, Martin; Petříček, Václav, 1944-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá vývojem vzájemných ekonomických vztahů mezi Českou republikou a Ruskou federací a analyzuje potenciál východních trhů pro české firmy, s hlavním zaměřením na obrovský ruský trh. První kapitola se zabývá historií vzájemného obchodu obou zemí od konce druhé světové války až po nové millenium. Druhá a třetí kapitola se věnují exportním příležitostem v jednotlivých perspektivních odvětvích na ruském trhu a překážkám a bariérám obchodu, se kterými se české firmy musejí vypořádat. Ve čtvrté kapitole jsou představeny úspěšné projekty českých firem na ruském trhu. V závěrečné části se práce zabývá predikcí dalšího vývoje na ruském trhu a perspektivami českých firem v tomto teritoriu.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; firmy; predikce; bakalářské práce; firms; prediction; bachelor's theses