Obchodní vztahy Evropské unie s Ruskou federací - Polata, Tomáš; Petříček, Václav, 1944-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje obchodním vztahům Evropské unie jako celku s Ruskou federací, jejich historickému vývoji, současnému stavu, který z tohoto vývoje vychází, vzájemným investicím a konfliktům, především v oblasti obchodních bariér a dodávek energetických surovin z Ruska do Unie. Druhá část je zaměřena na obchodní vztahy vybraných členských zemí Evropské unie, jmenovitě Německa, Itálie a Polska, s Ruskou federací. Třetí část popisuje obchodní vztahy České republiky a Ruské federace, jejich vývoj, vzájemné investice i problémy, kterým čelí. V závěru jsou naznačeny výhledy na vývoj vzájemných obchodních vztahů obou celků v budoucnosti.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; investice; bakalářské práce; investments; bachelor's theses