Obchodní spolupráce mezi Českou republikou a Keňou s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Jíchová, Kristýna (2010)
Cílem práce je vytvořit obraz vztahů ČR s Keňou. Je rozdělena do 4 kapitol, první představuje Keňu, zabývá se její historií a politickou situací, druhá kapitola pojednává o současném ekonomickém vztahu země a jejím zahraničním obchodu. Ve třetí kapitole jsou nastíněny vztahy s ČR, zatímco v poslední kapitole jsou uvedeny největší kulturní rozdíly, které mají vliv na obchodní jednání. Obě země jsou porovnány na základě kulturních dimenzí Geerta Hofstedeho.