Obchodní a kulturní specifika JAR - Hančáková, Aneta (2010)
První kapitola práce se věnuje základním informacím o Jihoafrické republice, tedy charakteristice státu, jeho historickému vývoji, politickému uspořádání, zahraničně politické orientaci a ekonomické situaci. Druhá kapitola shrnuje zahraniční obchod země - jak to vypadá s jihoafrickým exportem a importem, jak země obchoduje s Českou republikou. Poslední kapitola se soustředí na kulturní specifika Jihoafrické republiky. Jsou zde informace o obyvatelstvu, náboženství, oficiálních jazycích, pojetí rodiny, kriminalitě, AIDS, státních svátcích a obchodní etiketě. Poslední subkapitola porovnává kulturu v ČR s JAR dle Geerta Hofstede.