Obchodní a kulturní specifika JAR - Hančáková, Aneta; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
První kapitola práce se věnuje základním informacím o Jihoafrické republice, tedy charakteristice státu, jeho historickému vývoji, politickému uspořádání, zahraničně politické orientaci a ekonomické situaci. Druhá kapitola shrnuje zahraniční obchod země - jak to vypadá s jihoafrickým exportem a importem, jak země obchoduje s Českou republikou. Poslední kapitola se soustředí na kulturní specifika Jihoafrické republiky. Jsou zde informace o obyvatelstvu, náboženství, oficiálních jazycích, pojetí rodiny, kriminalitě, AIDS, státních svátcích a obchodní etiketě. Poslední subkapitola porovnává kulturu v ČR s JAR dle Geerta Hofstede.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zahraniční obchod; obchodní jednání; apartheid; pozitivní diskriminace; bakalářské práce; foreign trade; negotiation in business; apartheid; positive discrimination; bachelor's theses