Česko-kubánské vztahy a problematika lidských práv - Staňková, Markéta; Veselý, Zdeněk, 1950-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá vývojem vztahů mezi Českou republikou a Kubou. Zaměřuje se zejména na vztah v období bipolarity a v současných vztazích bere ohled na problematiku lidských práv, která je zásadním determinantem vzájemných vztahů. Jedna z kapitol je věnována vztahům Evropské unie a Kuby. Cílem práce je analyzovat, jak může Česká republika ovlivnit dění na Kubě a její možný přechod k demokracii.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; lidská práva; Kuba; bakalářské práce; human rights; Cuba; bachelor's theses