Vývoj kurzu eura ve vazbě na úrokové sazby ECB - Houštecký, Martin; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
První část bakalářské práce popisuje měnovou politiku Evropské centrální banky. V druhé kapitole je zanalyzován vývoj úrokových sazeb v eurozóně. Třetí kapitola představuje těžiště celé práce. Práce se zde snaží naplnit hlavní cíl, který spočívá v empirické analýze vztahu mezi vývojem směnného kurzu eura vůči čtyřem měnám (americkému dolaru,britské libře,švýcarskému franku a české koruně) a úrokových sazeb ECB, respektive úrokového diferenciálu úrokových sazeb příslušných centrálních bank. Čtvrtá kapitola přináší pohled na stabilitu/nestabilitu směnných kurzů z pohledu podniků v eurozóně.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; úrokové sazby; euro; bakalářské práce; interest rates; euro; bachelor's theses