Internetové portály zamerané na Slovensko - Hloža, Mojmír (2010)
Práca sa venuje prieskumu trhu internetových portálov zameraných na turistiku a cestovný ruch na Slovensku. Prvá časť sa zaoberá významom internetu pre cestovanie, druhá obsahuje súhrn hlavných faktorov, ktoré majú na cestovný ruch na Slovensku najväčší vplyv. Hlavným cieľom, ktorý je obsiahnutý v tretej a štvrtej kapitole, je analyzovať súčasné internetové portály orientované na Slovensko ako turistickú destináciu a pripraviť základný návrh riešenia konkrétneho cestovateľského portálu zameraného na takýto obsah.