Vliv kulturních odlišností na česko-tureckou obchodní spolupráci - Lovčí, Lucie (2010)
V první části mé práce se zabývám hospodářskou charakteristikou Turecké republiky. Druhá je věnována postoji tohoto státu k islámu, aktuálním problémům týkajících se především nedodržování lidských práv a srovnání české a turecké kultury dle klasifikace Geerta Hofstedeho a jeho indexů. Třetí část je zaměřena na kulturní odlišnosti a zvyklosti v Turecku. Poslední část mé práce pojednává o obchodní a ekonomické spolupráci Turecké a České republiky.