Finanční analýza vybrané společnosti - Málek, Jan (2010)
Cílem této bakalářské práce je vyhotovení finanční analýzy vybrané společnosti. Nejprve je zaměřena na teoretickou část, kde jsou charakterizovány základní pojmy, cíle, uživatele a zdroje vstupních dat finanční analýzy. Rovněž jsou vymezeny použité modely a ukazatele a vysvětleny postupy jejich výpočtů. V hlavní, praktické, části je charakterizována vybraná společnost, je provedena horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza pomocí poměrových ukazatelů a rozbor nákladů a výnosů podniku. Společnost je také porovnána se dvěma podniky v odvětví pomocí vybraného bonitního a bankrotního modelu. V závěrečné části je provedeno zhodnocení celkové finanční situace podniku a jsou navrhnuta některá možná řešení.