Finanční analýza vybrané společnosti - Málek, Jan; Průša, Přemysl, 1980-; Filipová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této bakalářské práce je vyhotovení finanční analýzy vybrané společnosti. Nejprve je zaměřena na teoretickou část, kde jsou charakterizovány základní pojmy, cíle, uživatele a zdroje vstupních dat finanční analýzy. Rovněž jsou vymezeny použité modely a ukazatele a vysvětleny postupy jejich výpočtů. V hlavní, praktické, části je charakterizována vybraná společnost, je provedena horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza pomocí poměrových ukazatelů a rozbor nákladů a výnosů podniku. Společnost je také porovnána se dvěma podniky v odvětví pomocí vybraného bonitního a bankrotního modelu. V závěrečné části je provedeno zhodnocení celkové finanční situace podniku a jsou navrhnuta některá možná řešení.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zisk; náklady; finanční analýza; bakalářské práce; profit; costs; financial analysis; bachelor's theses