Úloha etikety v obchodním prostředí USA - Maštálková, Martina (2010)
Práce pojednává o americkém přístupu k etiketě v obchodním prostředí. První část se zabývá charakteristikou Spojených států amerických prostřednictvím geografických a demografických údajů, historického vývoje a jeho důsledků. Druhá se věnuje otázce podnikatelského prostředí USA a jeho členění. Třetí kapitola se zaměřuje na samotnou etiketu, se kterou se setkáme v obchodním prostředí. Ve čtvrté části je vyhodnocen dotazník týkající se etikety na pracovišti. Ten byl vyplněn Američany pracujícími v různých amerických společnostech.