Vliv jednotné legislativy na efektivity trhů v EU - Procházka, Martin (2010)
Práce nabízí pohled na efektivitu trhů jako na soubor faktorů, které se vzájemně ovlivňují a jednotná legislativa zde hraje výraznou roli. V první kapitole jsou tyto faktory představeny a zasazeny do souvislostí. Druhá kapitola představuje vnímání trhů očima subjektů, kteří se na nich pohybují a potýkají se s odlišnostmi v legislativě jako překážkou pro svoji činnost. Třetí kapitola se zabývá možnostmi vlivu těchto subjektů na legislativu při legislativním procesu v EU a jeho implementaci.