Investiční prostředí a rozvoj regionů Moravskoslezský kraj - Urbánek, Adam; Hnát, Pavel, 1981-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá investičním prostředím a rozvojem regionů a aplikuje jej na podmínky Moravskoslezského kraje. V první kapitole jsou vymezena teoretická východiska, především konkurenceschopnost a přímé zahraniční investice. Na příkladu České republiky jsou definovány faktory konkurenceschopnosti. Druhá kapitola se zabývá investičním prostředím v kraji. Jedná se především o analýzu socio-ekonomické situace, podnikatelského prostředí a dokončené ekonomické restrukturalizace. Závěr je věnován SWOT analýze a doporučením. Třetí kapitola hodnotí celkový objem investic v kraji a popisuje dvě významné investice na jeho území. Těmi jsou dánský výrobce luxusní elektrotechniky a korejská automobilka. Kapitola popisuje východiska, průmyslovou zónu, průběh a stav investice a její celkový dopad na kraj.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses