Nizozemsko a jeho obchodní a kulturní specifika - Kašparová, Jaroslava (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o obchodních a kulturních specifikách Nizozemska. První kapitola popisuje zemi z hlediska geografického, demografického, historického a také se věnuje jejím charakteristickým symbolům. Kapitola druhá představuje hospodářskou situaci Nizozemska, popisuje sektory ekonomiky a důležité makroekonomické ukazatele. Svým tématem na ni navazuje kapitola třetí, která řeší obchodní vztahy Nizozemska s Českou republikou. Stěžejní jsou potom kapitoly čtyři a pět, ve kterých jsou popsána nizozemská kulturní specifika, zvláštnosti, které nás mohou překvapit při vedení obchodního jednání a také osobní zážitky a dojmy z života v Nizozemském království.