Nizozemsko a jeho obchodní a kulturní specifika - Kašparová, Jaroslava; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o obchodních a kulturních specifikách Nizozemska. První kapitola popisuje zemi z hlediska geografického, demografického, historického a také se věnuje jejím charakteristickým symbolům. Kapitola druhá představuje hospodářskou situaci Nizozemska, popisuje sektory ekonomiky a důležité makroekonomické ukazatele. Svým tématem na ni navazuje kapitola třetí, která řeší obchodní vztahy Nizozemska s Českou republikou. Stěžejní jsou potom kapitoly čtyři a pět, ve kterých jsou popsána nizozemská kulturní specifika, zvláštnosti, které nás mohou překvapit při vedení obchodního jednání a také osobní zážitky a dojmy z života v Nizozemském království.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Nizozemsko; bakalářské práce; Netherlands; bachelor's theses