Mezinárodní rozvojová spolupráce - nové způsoby boje proti chudobě - Hylmarová, Tereza; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se věnuje tématu rozvoje a rozebírá formování a cíle poskytování rozvojové spolupráce, následně popisuje přístup jednotlivých stran, participujících na rozvojové spolupráci. Dále nabízí nástroje pro úspěšný boj proti chudobě a pro dosažení udržitelného socio-ekonomického rozvoje. Důraz je pak kladen především na systém mikrofinancování, který slouží k tomu, aby chudí lidé dostali možnost podnikat a vymanit se tak z chudoby vlastní prací a talentem.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; mikrofinance; diplomové práce; microfinance; master's theses