Podnikatelský plán - Horáková, Ivana (2010)
Cílem mé diplomové práce je sepsání podnikatelského plánu, jehož záměrem je založení agentury Irský sen s.r.o. Agentura bude zprostředkovávat práci českým studentům do Irské republiky. V teoretické části jsou sestaveny podklady pro strukturu a obsah podnikatelského plánu. V praktické části si nejprve představíme Irskou republiku prostřednictvím SLEPT analýzy a seznámíme se se specifiky zdejšího prostředí. Analýza je zaměřena na oblasti, které mohou mít přímý dopad na fungování společnosti Irský sen s.r.o. SLEPT analýza bude dále aplikována i na Českou republiku. Po provedení SLEPT analýzy, která slouží k lepší orientaci na obou trzích, se zaměříme na samotný podnikatelský plán. Na závěr bude zhodnocena reálnost založení a fungování společnosti Irský sen, s.r.o.