Ocenění podniku - Pešlová, Jana (2010)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Westvaco Svitavy s. r. o. k 31. 12. 2009 za účelem prodeje neznámému kupci. V praktické části po krátkém představení společnosti následuje strategická analýza, jejímž výsledkem je stanovení tempa růstu tržeb. Ve finanční analýze je naopak posuzováno finanční zdraví a stabilita společnosti pomocí absolutních, poměrových, rozdílových a souhrnných ukazatelů. Následuje finanční plán, který byl zpracován na období 2009 - 2012. Na závěr je podnik oceněn dvoufázovou metodou diskontovaného cash flow ve variantě FCFF. Jako doplňkové metody posloužily účetního hodnota a ekonomická přidaná hodnota.