Ocenění podniku - Pešlová, Jana; Kislingerová, Eva, 1950-; Kolářová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Westvaco Svitavy s. r. o. k 31. 12. 2009 za účelem prodeje neznámému kupci. V praktické části po krátkém představení společnosti následuje strategická analýza, jejímž výsledkem je stanovení tempa růstu tržeb. Ve finanční analýze je naopak posuzováno finanční zdraví a stabilita společnosti pomocí absolutních, poměrových, rozdílových a souhrnných ukazatelů. Následuje finanční plán, který byl zpracován na období 2009 - 2012. Na závěr je podnik oceněn dvoufázovou metodou diskontovaného cash flow ve variantě FCFF. Jako doplňkové metody posloužily účetního hodnota a ekonomická přidaná hodnota.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses