Finanční analýza zemědělského podniku Agro Bystřice, a.s. - Blažek, Pavel (2010)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci zemědělského podniku AGRO BYSTŘICE, a. s. Práce je rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá předmětem a funkcí finanční analýzy. Praktická část se již zabývá využitím teoretických poznatků v zemědělském podniku AGRO BYSTŘICE, a. s., která je dále doplněna o mezipodnikové srovnání se zemědělským podnikem PERSEUS, a. s. Na závěr celé práce je zhodnocení pomocí jednotlivých ukazatelů celkové hospodaření společnosti.