Motivace pracovníků specifické výroby v malé firmě - Navrátilová, Hana (2010)
Práce se zabývá motivací lidských zdrojů v malé firmě vyrábějící speciální zdravotnické prostředky. Cílem je zanalyzovat současný stav motivační struktury a spokojenosti zaměstnanců pomocí empirického výzkumu a navrhnout doporučení pro zlepšení této oblasti řízení lidských zdrojů společnosti. Teoretická část charakterizuje problematiku motivace k práci, systém hodnocení a odměňování pracovníků včetně zaměstnaneckých výhod. Praktická část práce charakterizuje tyto oblasti personální práce v dané firmě a poté analyzuje faktory motivace a spokojenosti zaměstnanců. Výsledky dotazníkového šetření jsou využity pro navržení opatření na zlepšení pracovní motivace, spokojenosti a stabilizace pracovníků této společnosti.