Vlastní kapitál v kapitálových společnostech - Majer, Jakub (2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vysvětlení vlastního kapitálu akciové společnosti a společnosti s ručením omezeným v souladu s obchodními a účetními právními předpisy. Nejrozsáhlejší část práce se zabývá základním kapitálem a způsoby jeho zvyšování a snižování. Popsány jsou rovněž kapitálové fondy, fondy tvořené ze zisku a výsledek hospodaření. V závěrečné části této práce je zmíněn přehled o změnách vlastního kapitálu.