Vlastní kapitál v kapitálových společnostech - Majer, Jakub; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vysvětlení vlastního kapitálu akciové společnosti a společnosti s ručením omezeným v souladu s obchodními a účetními právními předpisy. Nejrozsáhlejší část práce se zabývá základním kapitálem a způsoby jeho zvyšování a snižování. Popsány jsou rovněž kapitálové fondy, fondy tvořené ze zisku a výsledek hospodaření. V závěrečné části této práce je zmíněn přehled o změnách vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses