EU - dilema regionální integrace - Kůrka, Jiří; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce si klade za cíl analyzovat soudobé integrační tendence v rámci Evropské unie. Zkoumá úskalí rozšiřování členské základny nejen z hlediska ekonomického, ale i sociálního a kulturního. V další části se zaměřuje na prohlubování této integrace do nových, zejména pak politických sfér stávajících členských států a zkoumá mimo jiné i ochotu evropské veřejnosti ve smyslu jednotlivých členských zemí k dalšímu pokračování tohoto procesu. Práce si též klade otázku týkající se rovnoměrnosti integračního procesu, jaké výhody či rizika mají jednotlivé koncepty asymetrické integrace a zda jsou dlouhodobě udržitelné.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; regionální integrace; bakalářské práce; regional integration; bachelor's theses