Turecko členem EU? - Šátralová, Aneta (2010)
Předmětem této bakalářské práce je zmapování ekonomického a politického vývoje moderní Turecké republiky od jejího založení do současné doby. Dalším cílem práce je odpovědět na otázku, jaké by byly možné dopady na tureckou ekonomiku v případě, že by se Turecko stalo plnohodnotným členem Evropské unie. Po první části, která je úvodem do problematiky, následuje hlavní část práce, která analyzuje vývoj turecké ekonomiky a zkoumá vybrané ekonomické ukazatele. Poslední část podává přehled vývoje jednání mezi Tureckou republikou a Evropskou unií. Závěrem jsou nastíněny ekonomické dopady případného vstupu této kandidátské země do Evropské unie.