Turecko členem EU? - Šátralová, Aneta; Žamberský, Pavel; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Předmětem této bakalářské práce je zmapování ekonomického a politického vývoje moderní Turecké republiky od jejího založení do současné doby. Dalším cílem práce je odpovědět na otázku, jaké by byly možné dopady na tureckou ekonomiku v případě, že by se Turecko stalo plnohodnotným členem Evropské unie. Po první části, která je úvodem do problematiky, následuje hlavní část práce, která analyzuje vývoj turecké ekonomiky a zkoumá vybrané ekonomické ukazatele. Poslední část podává přehled vývoje jednání mezi Tureckou republikou a Evropskou unií. Závěrem jsou nastíněny ekonomické dopady případného vstupu této kandidátské země do Evropské unie.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses