Systém vzdělávání úředníků územních samosprávných celků - Janečková, Kateřina (2010)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním úředníků územních samosprávných celků. V úvodní části shrnuje teoretické poznatky o vzdělávání zaměstnanců v soukromých organizacích a analyzuje požadavky zákona č.312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků, na jejich vzdělávání. V praktické části prezentuje empirické poznatky získané vlastním výzkumem provedeným na konkrétním územním samosprávném celku. Analyzuje současný stav vzdělávání úředníků, identifikuje jeho přednosti a nedostatky a navrhuje konkrétní vylepšení. Na základě získaných poznatků navrhuje ucelenou koncepci vzdělávání úředníků územních samosprávných celků.