Role mezinárodních organizací v globalizované ekonomice - Buchta, Martin (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o roli a významu mezinárodních organizací v současné globalizované ekonomice. Soustřeďuje se především na úlohu a aktivity tří významných mezinárodních ekonomických organizací - Mezinárodního měnového fondu, Skupiny Světové banky a Světové obchodní organizace. V práci jsou na základě současné činnosti těchto organizací nastíněny návrhy na jejich efektivnější působení v řešení problémů globalizujícího se hospodářství.