Guantánamo jako politický problém Obamovy administrativy - Šturmová, Tereza; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá porušováním lidských práv u zajatců na americké námořní základně Guantánamo na Kubě. Hlavním cílem prácem je nalézt příčiny, které vedly k současné situaci a dále pak možnosti pro její vyřešení. Práce nejprve vytyčuje mezinárodně právní rámec problému. Představuje jak dokumenty, které nejvíce ovlivnily zacházení s válečnými zajatci na mezinárodní úrovni, tak i mezinárodní smlouvy týkající se lidských práv. Práce pak analyzuje vývoj Guantánama za vlády prezidenta G. W. Bushe, změny, které nastaly po nástupu prezidenta Obamy a snaží se nastínit možná řešení situace.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses