Cizinci na trhu práce v České republice - Svoboda, Martin (2010)
Práce analyzuje situaci cizinců na trhu práce v České republice. Nezaměřuje se pouze na současný stav, ale na celkový vývoj v období po roce 1989. Odpovídá na otázky týkající se počtu cizinců, jejich státního občanství, charakteru vykonávané práce nebo typu pracovního povolení či povolení k pobytu. Situaci v České republice srovnává s vybranými státy Evropské unie. Mimo to se zabývá hlavními projekty aktivní imigrační politiky České republiky.