Porovnání přístupů k imigrační politice vybraných evropských zemí - Šubířová, Radka (2010)
Cílem této práce je zhodnotit přístupy k imigrační politice ve třech vybraných evropských zemích (konkrétně ve Velké Británii, Švýcarsku a České republice) a zároveň se pokusit predikovat budoucí vývoj této problematiky. První část této práce je věnována historii imigrace do Evropy, druhá část se zabývá teoretickými modely imigračních a integračních politik a třetí část mapuje již konkrétně situaci ve výše zmíněných zemích.