Vliv kulturních odlišností na česko-korejskou obchodní spolupráci - Lišková, Tereza (2010)
Cílem práce je přiblížit česko-korejskou spolupráci nejen z hlediska obchodního, ale i z hlediska kulturního. Součástí práce je přehled obecných údajů o Koreji, dějinách, současné korejské ekonomice a vzájemných vztahů s ČR. Obě země jsou také porovnávány na základě kulturních dimenzí v pojetí Geerta Hofstedeho. Největší pozornost je však zaměřena na samotné obchodní jednání a společenskou etiketu.