Vliv kulturních odlišností na česko-korejskou obchodní spolupráci - Lišková, Tereza; Müllerová, Františka, 1948-; Havlíček, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem práce je přiblížit česko-korejskou spolupráci nejen z hlediska obchodního, ale i z hlediska kulturního. Součástí práce je přehled obecných údajů o Koreji, dějinách, současné korejské ekonomice a vzájemných vztahů s ČR. Obě země jsou také porovnávány na základě kulturních dimenzí v pojetí Geerta Hofstedeho. Největší pozornost je však zaměřena na samotné obchodní jednání a společenskou etiketu.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Korea; obchodní jednání; bakalářské práce; Korea; negotiation in business; bachelor's theses