Společenství nezávislých států na prahu 21. století - Novotná, Eva (2010)
Společenství nezávislých států je regionální organizace tvořená státy bývalého Sovětského svazu. V současnosti význam regionu roste, a to z důvodů ropného a nerostného bohatství některých členských zemích. Geopoliticky a strategicky je to významná část světa. Předmětem mého zkoumání je nejen Společenství jako celek, ale i jednotlivé státy a zejména pak jejich ekonomiky. Porovnávám je mezi sebou a snažím se najít jejich přednosti a nedostatky. Moje bakalářská práce si klade za cíl odpovědět na otázku, zda je opravdu organizace SNS pro své členy přínosná a zda jim po rozpadu SSSR pomohla začít novou státní éru s vlastní autonomií.