Společenství nezávislých států na prahu 21. století - Novotná, Eva; Jiránková, Martina, 1967-; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Společenství nezávislých států je regionální organizace tvořená státy bývalého Sovětského svazu. V současnosti význam regionu roste, a to z důvodů ropného a nerostného bohatství některých členských zemích. Geopoliticky a strategicky je to významná část světa. Předmětem mého zkoumání je nejen Společenství jako celek, ale i jednotlivé státy a zejména pak jejich ekonomiky. Porovnávám je mezi sebou a snažím se najít jejich přednosti a nedostatky. Moje bakalářská práce si klade za cíl odpovědět na otázku, zda je opravdu organizace SNS pro své členy přínosná a zda jim po rozpadu SSSR pomohla začít novou státní éru s vlastní autonomií.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Rusko; bakalářské práce; Russia; bachelor's theses