Muži vs.ženy v ČR - srovnávací analýza s využitím vybraných statistických dat - Suchánková, Petra; Zelený, Martin; Mazouch, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce je zjistit, jaká je struktura zaměstnanosti v České republice v roce 2008 a její vývoj od roku 1993 do roku 2008. A zda v zemi existuje diskriminace v odměňování mužů a žen. V úvodní kapitole je popsáno několik základních pojmů týkající se zaměstnanosti a jiných genderových pojmů. Dále jsou zde popsány typy sběru dat (šetření) a klasifikace, podle kterých se získaná data třídí. V druhé, analytické části, je hlavní pozornost zaměřena na zjištění struktury zaměstnanosti, jejího vývoje za posledních patnáct let, a vlivu, který může mít na platové rozdíly. V závěru je zhodnocena situace diskriminace za Českou republiku.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; zaměstnanost; bakalářské práce; employment; bachelor's theses