Restrukturalizace a sanace podniku Kordárna, a.s. - Pivoňka, Tomáš (2010)
Bakalářská práce se zabývá tématikou způsobu řešení úpadku. Popisuje možnosti řešení úpadku podle platného znění Zákona o úpadku a způsobech jeho řešení k 10. 8. 2009. Cílem práce je popsat tyto možnosti a uvést všechny náležitosti, které musí být splněny, pokud se dlužník dostane do platební neschopnosti a porovnat jednotlivé způsoby řešení úpadku. V praktické části se práce věnuje implementaci jedno způsobu řešení do praxe. Je zde popsán průběh insolvenčního řízení společnosti Kordárna, a.s, která řešila svou insolvenci reorganizací.