Posouzení vypovídací schopnosti predikčních modelů na základě účetních dat společností Jitex a.s. a Moira CZ a.s. - Vlasáková, Soňa (2010)
Cílem bakalářské práce je posoudit vypovídací schopnost vybraných predikčních modelů. Schopnost predikce je testována na dvou vybraných podnicích, přičemž jeden z nich je vybrán ze skupiny podniků bankrotujících a druhý ze souboru firem úspěšných. Pro analýzu byly zvoleny společnosti Jitex a.s. a Moira CZ a.s. Bakalářská práce je zaměřena i na poskytnutí kvalitního teoretického základu, který spadá do problematiky předpovídání podnikových bankrotů. Teoretická část zároveň představuje dostatečnou teoretickou základnu pro úspěšnou aplikaci modelů v praktické části. Celá práce ústí ve zhodnocení úspěšnosti jednotlivých predikčních modelů a identifikaci modelu vhodného pro analýzu firem v prostředí českého hospodářství.