Posouzení vypovídací schopnosti predikčních modelů na základě účetních dat společností Jitex a.s. a Moira CZ a.s. - Vlasáková, Soňa; Strnad, Lucien; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem bakalářské práce je posoudit vypovídací schopnost vybraných predikčních modelů. Schopnost predikce je testována na dvou vybraných podnicích, přičemž jeden z nich je vybrán ze skupiny podniků bankrotujících a druhý ze souboru firem úspěšných. Pro analýzu byly zvoleny společnosti Jitex a.s. a Moira CZ a.s. Bakalářská práce je zaměřena i na poskytnutí kvalitního teoretického základu, který spadá do problematiky předpovídání podnikových bankrotů. Teoretická část zároveň představuje dostatečnou teoretickou základnu pro úspěšnou aplikaci modelů v praktické části. Celá práce ústí ve zhodnocení úspěšnosti jednotlivých predikčních modelů a identifikaci modelu vhodného pro analýzu firem v prostředí českého hospodářství.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; predikce; bakalářské práce; prediction; bachelor's theses