Finanční nástroje podle IFRS - Kolář, Jan; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V první části této práce uvádím poznatky o základních druzích finančních nástrojů a jejich návaznosti na mezinárodní účetní standardy IFRS. V druhé části se pak podrobněji zabývám použitím finančních derivátů v praxi. Jejich dělením na čtyři základní druhy, kterými jsou pevné termínové obchody: forward, futures, swap a podmíněné obchody: opce. Způsoby jejich oceňování a následné zahrnutí do účetnictví dle standardů, jejich použití v rámci podnikání, druhy rizik, proti kterým se dají použít, funkce zajišťovací i spekulační.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses