Exportní příležitosti českých firem v Číně - Rumpel, Richard (2010)
V první části se práce zabývá Čínskou lidovou republikou - základní charakteristikou země, její historií, současnou situací a výhledy do budoucna. Ve druhé části jsou popsány rámcové podmínky českých firem pro export. To zahrnuje podporu exportéru ze strany státu, poskytované služby exportérům a informace o obchodní a ekonomické spolupráci Číny a České republiky. Třetí část se věnuje specifikům obchodování v Číně, konkurenceschopnosti českých exportérů a kulturním odlišnostem Číňanů. Poslední část je zaměřena na exportní příležitosti v Číně dle následujících sektorů: automobilový průmysl, stavebnictví, elektronika a software, chemické výrobky, energetika, letecký průmysl a environmentální technologie.