Exportní příležitosti českých firem v Číně - Rumpel, Richard; Malý, Josef, 1958-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V první části se práce zabývá Čínskou lidovou republikou - základní charakteristikou země, její historií, současnou situací a výhledy do budoucna. Ve druhé části jsou popsány rámcové podmínky českých firem pro export. To zahrnuje podporu exportéru ze strany státu, poskytované služby exportérům a informace o obchodní a ekonomické spolupráci Číny a České republiky. Třetí část se věnuje specifikům obchodování v Číně, konkurenceschopnosti českých exportérů a kulturním odlišnostem Číňanů. Poslední část je zaměřena na exportní příležitosti v Číně dle následujících sektorů: automobilový průmysl, stavebnictví, elektronika a software, chemické výrobky, energetika, letecký průmysl a environmentální technologie.
Vedoucí práce: Josef Malý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses