Provázanost účetnictví v ČR s daní z příjmů právnických osob - Adamírová, Soňa (2010)
V bakalářské práci je popsán základní postup při úpravě výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob. Jednotlivé úpravy výsledku hospodaření jsou podrobněji rozvedeny, a to s pohledem na jejich dopady na vedení účetnictví. Jedná se především o rozlišení výnosů a nákladů na daňově účinné a neúčinné a způsob jejich účtování v rámci analytické evidence. Vzhledem k velkému rozsahu položek, o které se upravuje výsledek hospodaření, je práce věnována pouze těm, se kterými se právnické osoby při podnikání setkávají nejčastěji.