Provázanost účetnictví v ČR s daní z příjmů právnických osob - Adamírová, Soňa; Marhounová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V bakalářské práci je popsán základní postup při úpravě výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob. Jednotlivé úpravy výsledku hospodaření jsou podrobněji rozvedeny, a to s pohledem na jejich dopady na vedení účetnictví. Jedná se především o rozlišení výnosů a nákladů na daňově účinné a neúčinné a způsob jejich účtování v rámci analytické evidence. Vzhledem k velkému rozsahu položek, o které se upravuje výsledek hospodaření, je práce věnována pouze těm, se kterými se právnické osoby při podnikání setkávají nejčastěji.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; účetnictví; bakalářské práce; accounting; bachelor's theses