Strategická analýza podniku - Cífková, Zuzana (2010)
Cílem práce je strategická analýza firmy Pension Ametyst, konkrétně analýza vnějšího a konkurenčního prostředí, zjištění konkurenční pozice na trhu a analýza očekávání zákazníků (provedena metodou dotazníkového šetření). Praktickým výstupem práce je nastínění budoucí strategie firmy a operativních opatření, která pomohou dosáhnout navrženou strategii a zlepšit celkovou situaci firmy (zvýšit atraktivitu firmy z pohledu klietnů).